Brownies met hazelnoten

Voor een goede brownie heb ik even moeten zoeken en proberen. Lekker zacht van binnen en een licht krokant buitenkantje. Zo zijn ze het lekkerst met een kopje thee. Met dit recept maak je echt  super lekkere brownies, waar je met één stukje echt niet genoeg hebt.

Wat heb je nodig (voor ca. 20 stuks)?

  • 150 gram pure chocolade (85% cacao)
  • 200 gram roomboter
  • snufje zout
  • 3 eieren
  • 325 gram suiker
  • Vanillestokje
  • 30 gram cacaopoeder
  • 125 gram bloem
  • 100 gram hazelnoten
  • Poedersuiker

Rooster de hazelnoten in een koekenpan of op een bakplaat in de oven tot ze goudbruin zijn en laat ze afkoelen. Hak de hazelnoten vervolgens in stukjes.

Hazelnoten

Verwarm de oven voor de brownies op 175 graden en plaats een vel bakpapier op de bakplaat.

Snijd de boter in blokjes en breek de chocolade in stukjes. Strooi een snuf zout erover. Verwarm de boter en chocolade samen au bain marie in een kom. Als alles is gesmolten even laten afkoelen.

chocolade en boter

Doe de suiker, eieren en merg van het vanillestokje in de mixer en mix het geheel tot een stroperig mengsel.

ei mengsel

Meng vervolgens het chocolademengsel erdoorheen. Dan de cacaopoeder en bloem en als laatste de hazelnoten.

chocolade mengsel

Spatel alles door elkaar en doe het mengsel op het bakpapier. Bak de brownies ca. 40 minuten in de oven.

brownies

Laat de brownies even afkoelen en snijd ze in stukjes. Strooi er nog wat poedersuiker over en smullen maar!

Yummie!!

Een gedachte over “Brownies met hazelnoten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *