Deze biefstuk salade is één van mijn favoriete maaltijdsalades. Super makkelijk en snel te maken en ontzettend lekker!
Wat heb je nodig?
• Cherry tomaatjes
• Twee tenen knoflook
• Flinke scheut olijfolie
• Peper en zout
• Sla
• Balsamico azijn
• Rode ui
• Avocado
• Sap van een citroen
• Klein blikje mais
• Pijnboompitjes (handje)
• Biefstuk
• Parmezaanse kaas
Maak eerst de salade aan. Voeg een scheut olijfolie en balsamicoazijn toe. Strooi de mais en wat peper en zout overheen en meng alles door elkaar. Snijd de rode ui in halve stukjes en meng dit ook door de salade.
Halveer de avocado en haal de pit eruit. Lepel met een eetlepel de avocado eruit. Snijd het in plakjes en doe dit op de salade. Besprenkel de avocado met wat citroensap. Snijd vervolgens de cherry tomaatjes in tweeën.
Pers twee tenen knoflook uit en doe dit in een kommetje. Doe hier een flinke scheut olijfolie bij en wat peper en zout. Roer dit door elkaar.
Smeer de tomaatjes met het knoflook mengsel.
Fruit ze even aan in de pan op half hoog vuur. Hierdoor krijgen de tomaatjes een lekker zoetige smaak. Je hoeft ze niet te draaien.
Doe wat peper en zout op de biefstuk. Bak de biefstuk zoals je het zelf lekker vind. Als je ze gebakken hebt, snijd je de biefstuk in plakjes.
Doe de plakjes biefstuk en knoflook tomaatjes op de salade. Strooi wat geroosterde pijnboompitjes en stukjes Parmezaanse kaas erover. En je hebt de lekkerste biefstuk salade met knoflook tomaatjes!
Yummie yummie!