Een makkelijk en lekker voorgerechtje is een gerookt zalmtaartje met honing mosterdsaus. Samen met de avocado, ui en tomaat creëer je een mooi torentje.
Wat heb je nodig?
• Gerookte zalm
• Veldsla
• Rode ui
• Tomaat
• Avocado
• Limoen
• Gekookte eieren
• Peper en zout
• Pijnboompitten
Voor de honing mosterdsaus
• Eetlepel honing
• Eetlepel dijon mosterd
• Eetlepel mayonaise
• Theelepel appelazijn
• Peper en zout
Snijd de zalmsnippers in stukje en doe de honing mosterdsaus er doorheen.
Om een mooi taartje op te kunnen bouwen kun je een ring gebruiken. Doe de veldsla op de bodem.
Snijd de avocado, ui en tomaat in stukjes. Knijp een halve limoen uit over het geheel. Voeg wat peper en zout toe en mix alles door elkaar. Doe een schep op de veldsla.
Snijd de eieren in plakjes en plaats het op de avocado mix.
Plaats de zalm erop. haal de ring eraf en strooi nog wat geroosterde pijnboompitten erover om het af te maken.
Lekker eten! Yummie yummie…..