Het zelf bereiden van spareribs is super simpel en zo lekker. Het lijkt misschien ingewikkeld, maar dat is het juist niet. Het enige wat je nodig hebt is een lekkere marinade en spareribs, Dat doe je vervolgens in de oven en ruim een uur later heb je de lekkerste spareribs! Lekker met wat frietjes, salade en een lekkere knoflooksaus.
Wat heb je nodig (voor 4 personen)?
• Spareribs
• Handje selderij
Voor de marinade
• 4 tenen knoflook
• 2 uien
• Ca. 5 cm verse gember
• Twee eetlepels zoet ketjap
• Twee eetlepels zoute ketjap
• Twee eetlepels (riet)suiker
• Peper
Spoel de verse spareribs af, zodat je geen botsplinters meer hebt. Mochten de spareribs wat te lang zijn, kun je ze eventueel in stukken snijden. Aan de onderkant van de spareribs zit een soort vlies. Als deze niet verwijderd is, kun je dat het beste met de achterkant van een vork of lepel verwijderen. Je doet het onder het vliesje en trekt het er zo af.
Snijd de knoflook, ui en gember in stukjes.
Voeg daar de zoete en zoute ketjap aan toe. Vervolgens de suiker en wat gemalen peper. Roer het door elkaar en laat het even intrekken.
Marineer de spareribs. Je kunt ze op een bakplaat doen of in een ovenschaal. Net wat je het makkelijkst vind.
Strooi er nog wat fijn gesneden selderij over en plaats de spareribs voor ruim een uur in een oven op 180 graden.
En dan lekker smullen!
Yummie yummie!!